Daily Quote:

"Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving." Albert Einstein

Sout Beach Quiche

Deze heerlijke quiche past in het South Beach dieet (fase 1, 2 en 3) Je kan dit gerecht van te voren klaarmaken. Zet ′m dan 40 minuten voor je gaat eten in de oven. Lekker met een salade.

Ingrediënten voor 4 personen

Olijfolie (om de schaal in te vetten);
courgette;
pak diepvriespinazie;
4 geklopte eieren;
schepje creme fraiche of roomkaas;
100 gram geraspte kaas (of naar smaak);
eetlepel (fijngehakte) verse of gedroogde basilicum;
200 gram zalmsnippers of zalmfilet in stukjes gesneden. (Of nog 150gr kaas voor een vegetarische variant.) ;
handje pijnboompitten;
peper, zout.
Hulpmiddelen
Oven
quichevorm of ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225-250 graden celsius.
Laat de diepvriesspinazie ontdooien. Stort dit in een vergiet en laat goed uitlekken. (met de bolle kant van een lepel kan je het vocht er ook uitdrukken.)Bereidingswijze
Roer door de spinazie: de geklopte eieren, een schepje creme fraiche, wat geraspte kaas (naar smaak), een eetlepel fijngeknipte basilicum, dit mag ook gedroogde basilicum zijn. Roer ook de zalmsnippers of de kaas en de pijnboompittendoor het mengsel.
Breng op smaak met perper en zout. Vet de ovenschaal / quichevorm in met wat olijfolie.
Schaaf met de kaasschaaf lange linten van de courgette en bekleed daar de bodem en zijkanten van de ovenschaal mee. Stort het mengsel in de met courgette beklede schaal. Bak de taart in circa 40 minuten gaar, maar verlaag de oventemperatuur na 15 minuten naar 175-200 graden Celsius.
Serveertips

Serveer de taart warm, lauwwarm of koud in puntjes. Eet smakelijk!

De volgende dag kan je de overgebleven courgette lekker in stukjes door een omeletje bakken. Met bijvoorbeeld een schep huttenkaas en een snuf vers gemalen peper is dat weer een heerlijke Southbeachlunch.