Daily Quote:

"Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving." Albert Einstein

De Gevaren

Ik heb een boekje van Dr. Gillian McKeith. Ken haar van TV waar ze mensen met een ongezonde leefstijl begeleid. Kan me herinneren dat ik misselijk werd van de hoeveelheden (goor vet) eten dat aan het einde van de week tentoongesteld werd. Yikes.

Anyway. Ben begonnen wat hoofdstukjes te lezen. Op een of andere manier krijg ik het nooit voor elkaar om van het A tot Z te lezen. Dat kan ik alleen met een roman.

Haar gevarenlijstje. Bepaalde levensmiddelen die vermeden moeten worden.

KOFFIE
Koffie bevat cafeine, een stimuleringsmiddel dat ook in thee en cola zit. Wanneer je teveel koffie drinkt, gaat je bloeddruk omhoog waardoor jij je onrustig en rusteloos voelt. De paradox is dat ook al is koffie een stimulerend middel, het de bijnieren overwerk bezorgt, zodat zowel zij als jij vermoeid raken. Bovendien versnelt alle koffie, ook cafeinevrije, het verouderingsproces van de huid. Het vermindert tevens de opname van ijzer en zink met meer dan 50 procent, waardoor het afweersysteem in gevaar kan komen. Ga langzaam minder koffie drinken. Drink daarvoor in de plaats verschillende soorten kruidenthee, zoals pepermunt, kamille, paardebloem, brandnetel en rode klaver, of alleen versgeperst vruchtensap aangelengd met heet water.

VETTE VOEDINGSMIDDELEN
Te veel vette voedingsmiddelen, inclusief rood vlees, zuivelproducten, gefrituurde of gebakken producten en junkfood, kunnen de aderen verstoppen, het calciumniveau verlagen en de functie van het hart en de spijsverteringsorganen verstoren. Er is geen diplomatieke manier om dit te zeggen: een teveel aan vette voedingsmiddelen maakt je vet. Het kan bovendien leiden tot verhoogde bloeddruk, voedselallergieen, hart- en vaatziekten, diabetes, eetstoornissen, lever- en nieraandoeningen, osteoporose, gewrichtsaandoeningen en borst-, darm- en baarmoederkanker.

ZOETE VOEDINGSMIDDELEN
Te veel zoete voedingsmiddelen en geraffineerde suiker, dextrose, maisstroop, kunstmatige zoetstoffen en chocolade kunnen de bloedspiegel ernstig verstoren, humeurschommelingen veroorzaken, de kans op infecties vergroten, hyperactiviteit veroorzaken en de werking verstoren van milt, lever, pancreas en darmen. Gebruik natuurlijke zoetmakers als honing, melasse en pure vruchten en vruchtensappen, maar gebruik ze met mate.

ZUIVELPRODUCTEN
Koemelk bevat veel vet en het eiwit caseine, dat voor mensen moeilijk verteerbaar is. Daarom kan koemelk allergische reacties veroorzaken, zoals astma, oorpijn, loopneus, darmontsteking, huiduitslag, sloomheid en geirriteerdheid. Dan zijn er ook nog de mensen bij wie het enzym lactase ontbreekt, dat de lactose in de melk afbreekt. Wanneer je lactose-intolerant bent, kun je last hebben van een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of obstipatie. Probeer als alternatief de veel beter verteerbare geitenmelk of melk van sojabonen, rijst, noten, driegranen of havermout. Wanneer je zuivelproducten uit de voeding weert, moet je veel andere calciumrijke voedingsmiddelen gaan eten, zoals tofu, peulvruchten, noten, zaden, pitten en groene bladgroenten, amarant bevat ook veel calcium en magnesium. Tot slot: als je niet zonder koemelk kunt, kook het dan alsjeblieft eerst. Door het koken worden de grote onverteerbare moleculen afgebroken.

ALCOHOL
Alcohol vraagt heel veel van je spijsverteringssysteem en lever. De lever zet alcohol om in acetaldehyde (ethanol), een giftig neefje van formaldehyde dat wordt gebruikt voor het looien van leer en het balsemen van lijken. Een teveel aan alcohol leidt tot overgewicht en de daarbij behorende problemen: bloedsuikerschommelingen, vermoeidheid, traag werkende organen, degeneratie van het celweefsel.

Bron: wat je eet ben jezelf