Daily Quote:

"Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving." Albert Einstein

Omelet met tomaat en artisjokken

4 artisjokken
4 el olijfolie
8 eieren
zout en peper
4 halfgedroogde tomaten
basilicum

Verwijder de harde bladeren en het hooi van de artisjokken met een scherp mes. Snijd de artisjokharten in dunne schijfjes en bak ze beetgaar in wat olie. Klop de eieren los in een beetje water. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de olie in een pan, giet er de eieren bij en laat eventjes stollen. Verdeel de tomaten, de artisjokken en de gesnipperde basilicum op de omelet en laat nog enkele minuten garen. Gaar daarna verder in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 minuten. Dien warm of koud op. Lekker met een salade, of in blokjes gesneden voor bij het aperitief.

Halfgedroogde tomaten

Dompel de tomaten enkele minuten in kokend water. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in kwartjes, leg op een rooster en droog ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 80 graden. Dit versterkt de smaak van de tomaten en verbetert de smaak van de tomaten en verbetert de structuur van de omelet.
Tip: Een eenvoudige manier om aan verse artisjokkenharten te komen, is het koken van hele artisjokken in ruim zout water aangelengd met citroensap. De blaadjes komen dan gemakkelijk los en kunnen apart worden opgegeten met een vinaigrette of mayonaise. Nog makkelijker is het gebruik van artisjokkenharten uit de diepvriezer of uit blik.