- Ingrediënten voor 4 personen
Scheutje olijfolie;
ongeveer 400 gram knolselderij. (in plakjes gesneden, formaat van gebakken aardappeltjes);
knoflook in plakjes (naar smaak);
1 gesneden uitje (mag ook in ui-ringen gesneden worden);
1 gesneden rode paprika;
paar champignonnen in plakjes;
stukje (ongeveer 75 gram) pittige kaas (in stukjes gesneden of geraspt)
Blauwschimmelkaas vind ik hier heerlijk bij, maar je kan ook een stukje belegen kaas nemen;
4 geklopte eieren;
zout, peper
ongeveer 400 gram knolselderij. (in plakjes gesneden, formaat van gebakken aardappeltjes);
knoflook in plakjes (naar smaak);
1 gesneden uitje (mag ook in ui-ringen gesneden worden);
1 gesneden rode paprika;
paar champignonnen in plakjes;
stukje (ongeveer 75 gram) pittige kaas (in stukjes gesneden of geraspt)
Blauwschimmelkaas vind ik hier heerlijk bij, maar je kan ook een stukje belegen kaas nemen;
4 geklopte eieren;
zout, peper
Bereidingswijze
In grote koekenpan de olijfolie verhitten en ui, paprika, champignonnen en knoflook op zacht vuur 5 min. bakken. Intussen knolselderij snijden. Ui- en knoflook(etc.) mengseltje even apart houden en de knolselderij ongever 10 minuten bakken in een scheutje olijfolie. Af en toe omscheppen.
In kom eieren loskloppen met zout en peper (naar smaak).
Kaas, ui, knoflook, paprika, champignonnen- en knolselderijmengsel door ei scheppen. Eimengsel direct over bodem van koekenpan verdelen en tortilla op matig hoog vuur 10-15 min. bakken tot bovenkant droog is. Eventueel met behulp van deksel keren en onderkant nog 2-3 min. bakken. Tortilla in pan 10 min. laten afkoelen en in punten snijden.
Je kan met de ingredienten spelen zoveel je wilt. Pak gewoon je favoriete tortillarecept en gebruik in plaats van de gebakken aardappel nu gebakken knolselderij.
Bron smulweb
In kom eieren loskloppen met zout en peper (naar smaak).
Kaas, ui, knoflook, paprika, champignonnen- en knolselderijmengsel door ei scheppen. Eimengsel direct over bodem van koekenpan verdelen en tortilla op matig hoog vuur 10-15 min. bakken tot bovenkant droog is. Eventueel met behulp van deksel keren en onderkant nog 2-3 min. bakken. Tortilla in pan 10 min. laten afkoelen en in punten snijden.
Je kan met de ingredienten spelen zoveel je wilt. Pak gewoon je favoriete tortillarecept en gebruik in plaats van de gebakken aardappel nu gebakken knolselderij.
Bron smulweb