Daily Quote:

"Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving." Albert Einstein

Ontbijt

Omelet met 2 eieren en avocado en achterhamKlop eieren los met een beetje zout en peper, snijd de tomaten in dunne plakjes, schil de avocado en snijd het vruchtvlees. Doe de avocadostukjes bij het eimengsel en roer het voorzichtig door. Verwarm de olie (olijfolie) en giet het mengsel erin. Leg de tomatenplakjes op het eimengsel. Leg de ham daar weer bovenop. Laat het geheel langzaam gaar worden in 10 min.

Koude kiprollade met 2 gebakken tomaten
Snijd de kiprollade(100gr) in plakken en leg deze op een bord met een theelepel mosterd en een theelepel mayonaise. Bak in een klein pannetje de tomatenplakken gedurende enkele minuten in een klein beetje olijfolie. Bestrooi met peper en zout.

Sojapannekoekjes met kaas of spekKlop het sojameel 75 gram), eieren, water en zout door elkaar. Laat de olie in de pan heet worden en schep een deel van het beslag over de bodem. Laat een kant gaar worden, draai de pannekoeken om en leg er spek of kaas over. Leg een deksel op de pan om de kaas mooi te laten smelten.

Magere kwark en 1 ei
Doe 150 ml kwark in een schaaltje. Voeg hier 1 eetlepel zemelen of fibrex bij en roer dit goed door. Eet er een gekookt of geroerbakt eitje bij.

Bron: dr Frank, receptenboek